סוגי השערים החשמליים

סוגי השערים החשמליים

שערים חשמליים מאפשרים לנו לשמור על חצר ביתנו, ולהבטיח כי לא יכנסו אליה אנשים וגורמים שאיננו מעוניינים שיגיעו. בטרם התקנת שערים חשמליים, חשוב לדעת להבחין בין הסוגים ולבחור את המתאים ביותר. השוני בין שערים חשמליים בא לידי ביטוי במרכיבים שונים, ביניהם בגודל. ישנם שערים חשמליים שמתאימים לשמור על מיקום הרכבים, וישנם שערים חשמליים המקיפים את החצר, כאשר השער עצמו מותקן בגודל המתאים לכניסת אנשים או בעלי חיים ולא כלים גדולים. הגדלים השונים של שערים חשמליים נקבעים לפי הצורך הפרטי שלכם, אם כי היצרנים לרוב מאפשרים בחירה בין גדלים קבועים: צר, בינוני או רחב, כאשר גם את אלה מתאימים לאופן פתיחה השער, העיצוב ומרכיבים נוספים.

שערים חשמליים - כיוון פתיחה

אלמנט נוסף המבחין בין סוגי שערים חשמליים הוא כיוון הפתיחה של השער. ישנם שערים הנפתחים בגלילה כלפי מעלה, ישנם שנפתחים לכיוון החצר, כלומר פנימה, וישנם שנפתחים החוצה. שער דו כנף, למשל, מורכב משתי דלתות הנפתחות כל אחת לכיוון נגדי, מה שמתאים בעיקר לחניות ולכניסה מרכזית לבניין משותף. ישנם גם שערים חשמליים שנפתחים רק לכיוון אחד, כאשר השער נפתח אל תוך קיר בנוי, כך שבדרך כלל משתלב בנוף הבנוי ולא מצריך שטח רב יותר מאשר רוחבו של השער עצמו. שערים חשמליים אלה נקראים לרוב שערים חשמליים נגררים, והם מתאימים לחניונים תת קרקעיים, על קרקעיים ומרחבים ציבוריים מוגנים.

שערים חשמליים - עיצוב

בשנים האחרונות הופך עניין העיצוב למהותי מאוד, והוא זה שהופך למשפיע ביותר בבחירת שערים חשמליים. כשאנחנו בוחרים שערים, כמובן שחשוב שנקפיד על הבטיחות, היעילות, כיוון הפתיחה ואיכות השער, אך גם האסתטיקה חשובה. חברות המתמחות בייצור ובהתקנה של ציוד חקלאי ושערים חשמליים מציעות ברוב המקרים כמה סוגים של מתכת, כאשר לכל אחד צבע, צורה ותרכובת שונה. העיצובים השונים באים לידי ביטוי בצורתו החיצונית של השער, בין אם הוא מורכב כשתי וערב של חוטים ובדילים, בשורות אופקיות, אנכיות, משולשים או צורות דמויות פרזולים שהם יקרות יותר. חשוב שתדעו כי כמעט כל סוג של שער ניתן להזמין בהזמנה אישית בכל עיצוב, יש רק לוודא מראש שהחברה מכירה את העיצוב המבוקש. 

סוגי מנועים לשערים חשמליים

ישנם מספר סוגים של מנועים המשמשים לבניית שערים חשמליים, כשלרוב נעשה שימוש בשניים עיקריים: מנוע מכני או מנוע שנקרא תלת פאזי. סוג המנוע נקבע לפי חוזק השער, מהירות ההזזה שמעוניינים, המחיר הנתון וכמובן האיכות. כשבוחרים את סוג המנוע צריך לשים לב לכובד השער, לכיוון הפתיחה שלו, לחוזק החומרים המרכיבים את השער ולתשתית החשמלית ולצריכה הצפויה מהמנוע. שימו לב שסוג המנוע שבחרתם מאושר ומוכר על ידי מכון התקנים, זאת על מנת למנוע סיבוכים בהמשך.

Powered by Artvision | Truppo Websites